Het programma

Wat goed dat je een sap programma bij ons gaat volgen . Hiermee doe je je lichaam een groot plezier.

Het sap programma

Hippocrates, de ‘vader van de geneeskunde’, kende de kracht van rauwe groente en fruit maar al te goed. ‘Laat uw voeding uw geneesmiddel zijn’ is misschien zijn bekendste uitspraak. Hij had groot gelijk – zeker gezien wat mensen in hun mond stoppen verreweg de grootste doodsoorzaak is. Het lichaam kan alleen naar behoren functioneren als het daarvoor de tijd en werkkrachten ( de vereiste enzymen) heeft. Het kost het lichaam echter zoveel tijd en moeite om de troep die wij naar binnen werken, te verteren, dat het domweg geen tijd en energie meer heeft om overtollig vet te verwerken, versleten organen te herstellen of ons de lichamelijk en psychische helderheid te geven die we verlangen. Als we maar leren om energie in het lichaam vrij te maken en ervoor zorgen dat onze werkkracht op sterkte is, wordt het eenvoudig om te werken aan een slank, gezond, energiek lichaam. Het lichaam heeft een beetje hulp nodig en de hulp waar het om roept, is snel eten dat veel voedingsstoffen bevat.

Hoe ziet een sapdag eruit;

09:00

Het leven zoals wij dat kennen zou zonder water niet bestaan – het is een absolute levensvereiste. Het lichaam werkt de hele nacht lang, zo hard om voedsel om te zetten in bruikbare brandstof en het afval af te voeren, dat het behoorlijk uitgedroogd raakt. Daarom is het van belang een aantal keren per dag water te drinken. Mijn advies is om de dag te beginnen met een groot glas water, het liefst met een schijfje citroen erin. Dit helpt je lichaam om op te starten en te reinigen.

09:55

Een shotje, om de dag een verschillende. Het is de bedoeling dat je het in één keer achterover gooit, net als bij een drankshotje. Het is een stoot die je lichaam kan gebruiken om de dag goed te beginnen.

10:00

Dit is het ontbijt, meestal een dikker sap, omdat het de bedoeling is dat het goed en langdurig vult. Vaak wordt dit sap ’s avonds herhaald.

13:00 & 16:00

Twee dezelfde sappen, een dunnere variant met andere werking bv voor je spijsvertering.

19:00

Een sap gelijk aan de ochtend, voorziet in een hoog verzadigingsgehalte.
Tussendoor genoeg water drinken zodat je lichaam alle afvalstoffen kan afvoeren. Je kunt vrij thee (kruidenthee) drinken. Let hierbij op dat er geen suiker aan toegevoegd is. Het merk Pukka is een goede, maar er zijn meerdere merken. Lees de labels goed!

  • Als je het moeilijk hebt en echt “honger”hebt, zijn er een aantal opties om te nemen:
  • Een appel, kauw hier langzaam op ( drink je eten, eet je drinken) dus kauw net zo lang tot dat het vloeibaar is.
  • Een halve avocado, besprenkel hem met citroensap en een beetje peper, het zit vol met vet en het verzadigt je goed
  • Een halve banaan
  • Een schepje munuka honing in je Thee, voor een beetje zoet bevrediging
    Werkt dit niet voor je, stuur een SOS berichtje (0654616443) en we proberen samen een oplossing te vinden. Maar ga zeker niet doormodderen.

Er is altijd een oplossing.