De voordelen

Waarom Sappen

In groenten en fruit zit alles wat je lichaam nodig heeft, eventueel aangevuld met extra 100% natuurlijke supplementen. Waarom zou je dat sappen? Het antwoord is heel simpel: je zou dagelijks onmogelijk dezelfde hoeveelheid rauwe groenten naar binnen krijgen als je het zo zou eten. Daarnaast is het ook helemaal niet zo lekker, een andere reden waarom je al snel zou stoppen. Dat zou zonde zijn, want dit is de kans om voor het eerst te beseffen waar die vermoeidheid vandaan komt. Je krijgt de kans om te ontdekken hoe een echt gezond lichaam eigenlijk voelt. Dat je al die vage klachten waar je al langer mee loopt zo heel snel kunt kwijt raken. Daarnaast zullen de meeste ziekten tot de verleden tijd behoren omdat je immuunsysteem weer perfect werkt. En omdat je lichaam niet langer ‘s nachts alle rotzooi uit je systeem moet werken ben je ‘s ochtends uitgerust na minder slaap. Dit zijn een aantal voordelen, die snel binnen bereik zijn.

Geen Diëten meer

Een ander voordeel van sappen is dat je ervan zult afvallen. De meeste mensen zijn te dik en doen hun best met allerlei diëten vet kwijt te raken. Maar zoals iedereen heeft gemerkt werkt dat alleen tijdelijk. Uiteindelijk komt het er gewoon weer aan en dat is frustrerend. Door over te gaan op gezond voedsel, op de juiste manier, gaat je lichaam vanzelf weer in balans komen. Dat betekent dat het begint met afvoeren van gifstoffen, waarna ook het vet vanzelf wordt afgevoerd. Daar wordt je dunner van! Maar het grote voordeel is dat je geen zin meer hebt om jezelf te vullen met ongezonde dingen!

Sporten is niet altijd gezond

Dan zijn er mensen die sporten om af te vallen. Wat maar weinig mensen weten is dat ze te dik zijn met een goede reden. Want in dat vet worden hoeveelheden gifstoffen opgeslagen die je lichaam heeft binnengekregen via al dat industriële voedsel en vervolgens niet kwijt kon. Dus als je gaat sporten en je vet verdwijnt, waar denk je dat dan die gifstoffen terechtkomen? Precies, in de rest van je lichaam, wat je systeem nu juist trachtte te voorkomen. Sporten als je te dik bent is dan ook niet erg verstandig (dit is geen advies om te stoppen zonder advies van een specialist). Alweer een advies dat wellicht goed is bedoeld, maar mogelijk helemaal niet gezond. Sporten met daarbij het juiste voedsel, dat is een heel ander verhaal. Dan kan je systeem aan de gang om dat gezonde lichaam nog gezonder te houden. Dan is sporten heel gezond.

Sappen, juicen, slow, cold ????

Sappen (juicen), slowjuicen, koudpersen, cold pressed.. De termen worden vaak verward. Wat is het verschil? Met de gewone juicer pers je het door een zeef, dit gebeurd dmv aandrijving via een motor, niks mis mee, alleen komt er warmte bij kijken door de wrijving waarbij voedingsstoffen verloren gaan. Met koudpersen worden meer voedingsstoffen behouden, maar slowjuicen gaat nog een stap verder. Het maakt de vitaminen, mineralen en enzymen veel beter opneembaar voor je lijf.
Er zijn twee manieren van koudpersen. Hydraulische persing en schroefpersen. Schroefpersen is de ‘hoogste’ vorm van sappen en meestal wordt het alleen gebruikt voor kruiden (gember) of bladgroenten. Het is veel werk en kostbaar. Toch kiezen wij hiervoor omdat de werkzaamheid zo ontzettend hoog is. Dat blijkt vooral uit alle ervaringen hiermee die je bv online kunt vinden maar ook door eigen ervaringen die we opgedaan hebben met onze pilot die we gedraaid hebben de afgelopen tijd met een groep mensen met diverse problematiek maar hier later meer over.
Slowjuice is het hoogst haalbare onder het sappen
Naast veel behoud van voedingsstoffen (door minimaal contact met zuurstof) zorgt een schroefpers ook nog voor een enorm hoge lichaamsopname. En daar gaat het om.

Eén flesje staat gelijk aan het eten van 1 kilo groente & fruit

Er zit geen kilo groente & fruit in een flesje sap (330 ml). Maar het staat gelijk aan het eten van een kilo groente en fruit.
Na het schillen, snijden, bereiden en eten van 1 kilo groente & fruit neemt je lichaam (op cel niveau) relatief weinig voedingsstoffen op. Natuurlijk zijn de vezels goed voor je darmen. Maar als het gaat om voedingsstoffen-opname heeft een sapje (met zo’n 450 gram groente) veel meer rendement. De voedingstoffen zitten vrij opneembaar in juice zodat je lichaam het direct en heel snel opneemt.
Pura Cibum gebruikt de schroef pers niet alleen voor bladgroenten en kruiden, maar voor alle ingrediënten!
Je zou 30 tot 60 keer moeten kauwen op één hap om daadwerkelijk alle voedingsstoffen die er in zitten in je bloedbaan op te nemen (lichaamsopname). Dat doet niemand.
Door onze koude en langzame persing gaan bijna geen voedingsstoffen verloren. Plus dat de voedingswaarden (die in de vezels zijn opgesloten) eruit worden ‘gewrongen’. Door onze schroef pers!

Ook stoppen we geen rare toevoegingen in het sap. We verhitten (pasteuriseren) het niet ook om langer houdbaar te maken. Na persing direct ingevroren!

Vezels zijn toch goed voor je?!

Natuurlijk! Omdat daar de voedingsstoffen in zitten. Maar door het slowjuicen hoeft je lichaam de vezels niet eerst af te breken om ze ‘vrij’ te maken. Vezels zijn ook goed voor je maag- en darmstelsel. Maar die krijg je met een goed eetpatroon toch wel binnen.
Zijn de sappen van Pura Cibum een vervanging van al je groente & fruit?
Qua voedingswaarden zelfs meer dan dat. Maar we mogen dus niet zeggen dat een flesje sap van Pura Cibum een vervanger is; het is belangrijk dat je een gezond en gevarieerd eetpatroon aanhoudt. Met veel groente & fruit.
Teveel groente & fruit is toch ook niet goed?
In fruit zitten inderdaad veel (fruit-)suikers en calorieën. Maar van (gevarieerde) groenten kun je eigenlijk niet genoeg binnen krijgen. Het werkt zuiverend. Daarom worden groentesappen ook gebruikt voor detox programma’s. Het zuivert de gifstoffen uit je lichaam.

Je bent wat je eet

Hoe je je voelt, wordt zeer bepaald door je voeding. Het is een beetje confronterend en geen leuk verhaal, maar wel belangrijk om te weten. Ons lichaam wordt dagelijks geconfronteerd met afvalstoffen en toxines. In een gezond lichaam worden deze stoffen vanzelf opgeruimd, met name door darmen, lever en nieren. Maar niet altijd alle afvalstoffen afgevoerd en blijft steeds een (klein) deel achter dat zich ophoopt in ons vet- en bindweefsel. Bij een levenswijze van overdadige voeding met veel vlees, vet, suiker en alcohol in combinatie met roken, stress en te weinig lichaamsbeweging ontstaat een versnelde ophoping van toxische stoffen. En daar wordt je op korte of lange termijn niet blij van.

Het leven moet wel leuk blijven

Je wil ook genieten van het leven. En leuke dingen zijn niet altijd gezond. Maar wel lekker…
Om dat nu zonder al teveel schuldgevoel te doen, is Pura Cibum een uitkomst!
Zelf proberen we de 80-20% regel toe te passen. Zoveel mogelijk onbewerkt voedsel, een beetje beweging en een opgeruimd hoofd. Én het soms eens even lekker laten gaan! Met een dinertje, een avondje uit of een leuk festival.
Doe het dan goed
En als je een hamburger met friet eet, doe het dan goed! Met een beetje kwaliteit.
Niet bij een fastfood-keten.