Waarom de Sugarchallenge

 

Balans is het sleutelwoord

 • Alle Sugarchallenge programma´s zijn gericht op het herstellen van de balans in je lichaam, dat is de sleutel tot blijvende resultaten. Een lichaam dat uit balans is, kan namelijk nooit blijvend gewicht verliezen en/ of gezond(er) worden! Dat is de hoofdreden dat diëten niet werken op de langere termijn. Diëten focussen namelijk alleen op afslanken, maar niet op het herstellen van de balans waardoor je onherroepelijk terug zult vallen.
 • De juiste volgorde is altijd eerst de balans herstellen en daardoor gezond(er) worden.
  Pas daarna kun je blijvend gewicht verliezen en als laatste komt je energie weer terug.
 • Zeker als je lichaam fors uit balans is, is daarom de eerste stap om terug te gaan naar de basis zodat je vanuit daar de stevige fundering kunt bouwen die nodig is om de balans te herstellen en blijvend een gezond lichaam met een gezond gewicht te bereiken.

Sapkuur:

 • Bij Pura Cibum werken wij om te beginnen met maaltijd vervangende juice, dit omdat het makkelijker door je lichaam opgenomen kan worden,  er meer vitamine en mineralen in zitten dan je ooit zou kunnen eten op een dag aan groente en fruit. En een goede manier is om je lichaam  terug naar de basis te brengen. Je organen krijgen rust, maar wel de benodigde voedingsstoffen.
 • Als we weer terug bij de basis zijn gaan we opbouwen naar een gezonde levensstijl.
 • Een leven zonder gif, eten zoals eten bedoeld is.
 • Hier in wordt er gekeken naar jou als persoon, waar voel jij je prettig bij en wat heb je nodig op een dag.
 • Van hieruit gaan we een plan opstellen en zijn er meerdere opties mogelijk.
 • Wij werken met een topkwaliteit groenten en fruit om zo het meeste uit de maaltijden te halen.

Jouw Certified Sugarchallenge Coach helpt je daarbij

Van jouw coach ontvang je een persoonlijk voedingsadvies met daarin exact de juiste hoeveelheden van de verschillende voedingsstoffen die jouw lichaam nodig heeft om weer in balans te komen. In de bijbehorende manual vind je vervolgens alle informatie die je nodig hebt om succesvol aan de slag te gaan en jouw nieuwe eet- en leefgewoontes eigen te maken. Uiteraard word je hierin intensief en persoonlijk begeleid door jouw coach.

Je zult er versteld van staan hoe snel en effectief het lichaam zelf de balans kan herstellen als je het exact de juiste hoeveelheden geeft van de verschillende voedingsstoffen.
Bovendien zal je merken dat je totaal geen honger hebt omdat jouw lichaam eindelijk goed gevoed wordt.

Op het moment dat jouw lichaam goed in balans is, kun je weer steeds meer gezonde (en af en toe (‘ongezonde’) voeding toe gaan voegen en ontdek je al heel snel hoe je daarop reageert. Je gaat letterlijk ‘aan den lijve’ ervaren of deze voeding je dient of niet. Hierop kun je vervolgens jouw blijvende nieuwe voedingsgewoonten baseren.