Waarom sappen

In groenten en fruit zit alles wat je lichaam nodig heeft, eventueel aangevuld met extra 100% natuurlijke supplementen. Waarom zou je dat sappen?

Beginnen met sappen

Ben je geïnteresseerd in beginnen met sappen? Gefeliciteerd! Je doet jezelf en je lichaam een groot plezier. Waarschijnlijk ga je voor het eerst in je leven echt zorgen voor je lichaam. Het is ‘zaait en ge zult oogsten’ en dat ga je doen. Ik garandeer je dat hierbij, mits je wel op de juiste manier begint en doorgaat natuurlijk. Hieronder vind je de belangrijkste tips om goed te starten.
Begin gewoon!
Dit lijkt voor de hand liggend, maar sommige mensen hebben de neiging om ‘op het juiste moment’ te beginnen. Dat moment komt nooit. Als je partner er nu geen zin in heeft, dan is dat waarschijnlijk volgende week ook nog zo. Je zult dus alleen moeten starten en dat is een goede zaak, ook al begrijp ik dat je het liefst iedereen aan het sappen zet. Ik zal je uitleggen waarom dat goed is. Mensen hebben afgeleerd om echt goed voor zichzelf te zorgen. Je denkt misschien dat je dat doet, maar in werkelijkheid laat je veel in je leven afhangen van wat anderen ervan vinden. Ben je zoals de meesten, dan is ‘erbij horen’ zodat je niet ‘gek’ gevonden wordt belangrijk voor je. In dit geval zijn degenen die niet overgaan op gezond voedsel ‘gek’, niet jij. Maar omdat ze zichzelf niet dom willen vinden is het gemakkelijker om jou belachelijk te maken. Tal van tegen argumenten worden wellicht aangevoerd, maar ze zijn nergens op gebaseerd. Ik geef je een klein lijstje van mogelijke redenen die worden aangevoerd – misschien wel door jezelf – om niet of half te beginnen:

Het is duur om zoveel groenten te kopen

Groenten en fruit zijn nog altijd de goedkoopste voedingsmiddelen. Biologisch of organisch is wat duurder, maar laten we eerlijk zijn, wat wil je liever: je ongezond en energieloos voelen en misschien wel ziek (worden), of gezond en vitaal zijn, ook op je oude dag? Gezond zijn heeft geen maximum prijs. Vraag maar aan iemand die ziek is.

Het is lastig, want dan moet ik voor de rest wel gewoon koken

Dat valt reuze mee, om twee redenen. Allereerst hoef je je niet langer te houden aan de gewoonlijke maaltijd tijden. sappen kun je altijd, dus je bent af van de noodzaak om op een bepaalde tijd te eten. Daarnaast is sappen zo snel gebeurd, dat het nauwelijks een naam mag hebben, althans in tijd gemeten dan. sap een uur van tevoren voor jezelf en je hebt alle tijd om te koken voor de rest. Een andere optie is de anderen laten koken…

Je bent een gezondheidsfreak

Ja, ik ben het met je eens, je kunt er niet meer omheen, het is waar. Helaas is het beeld van iemand die goed voor zichzelf zorgt erg belachelijk gemaakt – niet in de laatste plaats flink aangemoedigd door de voedselindustrie. Wie het belachelijk probeert te maken vertelt daarmee veel over zichzelf, maar niets over jou en de meest gezonde keuze die een mens kan maken. Het is geen dieet, maar een vrije keuze. Als je zorgt dat 80% van wat je eet gezond is, dan kun je echt nog wel andere dingen eten. Dus bij een etentje met een sapje voor je neus zitten is echt niet nodig. Maar doe het met mate. Je zult merken dat je lichaam heel duidelijk gaat aangeven wat het vindt van wat je erin stopt.

Het is niet wetenschappelijk aangetoond

Klopt helemaal daar kan ik heel kort in zijn. Maar zodra je bent begonnen interesseert je dat wetenschappelijke bewijs geen zier meer. Je ontdekt vanzelf wat ze je toch maar niet willen vertellen.
Ik moet apparaten aanschaffen. Dat kun je doen maar is geen noodzaak ,want als je daar geen zin in hebt zijn er gelukkig mensen zoals ik die het graag voor je doen. Je zult merken dat het de beste investering ooit is. Niet alleen omdat je je lichaam eindelijk geeft waarom het zo vraagt, maar ook omdat je er eindelijk voor kiest om echt voor jezelf te zorgen. wat is de prijs die je bereid bent te betalen voor blijvende gezondheid en vitaliteit?

Ik moet stoppen met roken en alcohol

Nee, je moet helemaal niets. Maar iedere sigaret bevat ongeveer 600 giftige stoffen die vervolgens weer moeten worden weggewerkt. Alcohol heeft ook een negatief effect op je lichaam, met name op je lever. sappen werkt door tot in iedere cel van je lichaam en helpt de giftige stoffen afvoeren en je lichaam herstellen. Daarbij flink bewegen helpt het negatieve effect verder verminderen, omdat je je lichaam aan het werk zet en daardoor de machine geolied wordt. Maar het betekent niet dat je dan geen negatieve effecten zult ervaren op de langere termijn. In ieder geval zal je merken dat na verloop van tijd de zin om lekker door te drinken of roken sterk vermindert. Dat is een goed moment om eens te overwegen waarvoor je eigenlijk kiest, halve of hele gezondheid. De keuze is helemaal aan jou. Of je nou door rookt en/of door drinkt, je hebt jezelf in ieder geval een groot cadeau gegeven: heel veel meer gezondheid en aandacht voor jezelf.
En zo zijn er vast nog meer tegen argumenten aan te voeren. Het doet er niet toe. Zoals ik al zei, als je tot je door laat dringen hoe je nu bezig bent en wat voor rotzooi je in je lichaam stopt, dan is de stap snel gemaakt.